Ett år senare

För ett år sedan hade vi precis gjort ett misslyckat IVF-försök. Jag hade visserligen fått mens redan ett par dagar innan så att behöva ta testet var nästan mest en förnedring, behöva se ännu en blank sticka. Försöket efter gick bättre och nu sitter jag här med E i famnen, på dagen två månader gammal. Tänk vad saker och ting ändrar sig och hur tiden på något märkligt sätt går både fort och långsamt - på en och samma gång!
När jag läser om alla som fortfarande kämpar i barnlöshetsträsket och tänker på alla omgivningen idiotiska kommentarer så känns det som igår, samtidigt känns de där nätterna som jag grät mig igenom långt borta.

Fortsatt på halster

P var på jobbintervju för snart 3 veckor sedan men ännu är inget besked i sikte. Vi hade hoppats på lite klarhet i frågan innan denna helgen men icke. Vi försöker att inte tänka på det, men vi hoppas och håller tummarna - så hårt. Inte för att det är något drömjobb, rätt ordinär tjänst och en timmes bilpendling enkel väg, men P behöver verkligen ett jobb både för självkänsla och ekonomin.

Första gång

Det är en nästan lätt svindlande känsla med alla dessa "första gången" som vi gör just nu. Tänk att det är allra första gången som E är med om något, bada, åka vagn, träffa släktingar...
I helgen var det första långresan. En märklig men otroligt härlig känsla att få packa in hela lilla familjen i bilen och styra kosan mot E:s farmor och farfar. Bilresan gick som en dans, E sov sött i sitt babyskydd de dryga tre timmar som resan tog. Hemresan gick lika bra den, lovande inför nästa långresa som blir om ca en månad!

Vårkänslor!

Idag var det vår ute. Strålande sol och ljumma vindar. Min foglossning lättar allt eftersom och idag tog jag en promenad på grusvägarna med vagnen, underbart! Tänkte tillbaka på den här tiden för ett år sedan, bottenlös förtvivlan mitt i IVF-träsket...Jag är så tacksam att vi kommit ända hit.

Nanny

Den här veckan har E en egen influgen nanny :) Skämt åsido så är det min moster som bor på andra sidan Atlanten som kommit hem på en snabbvisit för att titta på lilla E. Tänk vad små barn engagerar ändå! Flyg över halva jorden, blommor och presenter frånalla möjliga håll och kanter...

rebria.blogg.se

En blogg om mitt liv, min vardag och just nu våra fruktlösa försök att få barn.

RSS 2.0